logo

GERION biedt innovatief en inspirerend onderwijs aan universitair en HBO opgeleide professionals werkzaam in de ouderenzorg

De ouderenzorg is de afgelopen jaren veranderd en staat volop in de belangstelling door discussies over kwaliteit en een tekort aan personeel. Toch is het voor velen onduidelijk hoe de zorg voor ouderen in Nederland precies is georganiseerd. En dat terwijl er in 2016 bijna 28 miljard euro in de ouderenzorg werd uitgegeven en 376.000 mensen werken in deze sector.

Zó werkt de ouderenzorg geeft – met korte teksten en heldere visualisaties (fraai verzorgd) – inzicht in het complexe speelveld van de ouderenzorg. Ben je als specialist ouderengeneeskunde (in spe) op zoek naar antwoorden op vragen over de organisatie, wetgeving en financiering van de ouderenzorg: grote kans dat je in dit boek het antwoord vindt.
Hoeveel ouderen krijgen ondersteuning thuis? Wat geven we uit aan verpleeghuiszorg? Hoeveel 65-plussers zijn zélf mantelzorger? Welke wetten vergoeden het eerstelijnsverblijf of palliatief-terminale zorg? Wie verlenen zorg aan ouderen en welke partijen zijn actief in de ouderenzorg?
In Zó werkt de ouderenzorg staat het antwoord op deze vragen, en vele andere vragen.

Je vindt er informatie over de verschillende vormen van ouderenzorg en welke wetten de vergoeding ervan regelen, over welke zorg ouderen daadwerkelijk krijgen en wat de ontwikkeling is op de arbeidsmarkt van bijvoorbeeld verzorgenden en verpleegkundigen en van specialisten ouderengeneeskunde.

Een zeer informatief boek, dat prettig leest en ‘kijkt’, voor de specialist ouderengeneeskunde (in spe) die meer wil weten over de zorg voor ouderen en die zich er iedere dag middenin begeeft.

Zó werkt de ouderenzorg is beschikbaar op papier en als e-boek en is een uitgave van Platform Zó werkt de zorg, in samenwerking met AAG, ActiZ, ANBO, Prismant, SBOH, SOON, Verenso, Vilans en VWS.

Praktische informatie:
Zó werkt de ouderenzorg is verkrijgbaar in de boekhandel en online te bestellen: https://www.argumentenfabriek.nl/nl/producten-kopen-of-gratis-downloaden/zo-werkt-de-ouderenzorg. Het boek kost €20,00, het e-book (geschikt voor laptops en tablet) kost €10,00.

Contact


GERION
Tel 020-4448237
Email gerion@vumc.nl
Postadres
Postbus 7057
1007 MB Amsterdam
Bezoekadres
De Boelelaan 1109 (OZW gebouw 9A-03)
1081 HV Amsterdam

Route