GERION biedt innovatief en inspirerend onderwijs aan universitair en HBO opgeleide professionals werkzaam in de ouderenzorg  

  • Home
  • Agenda
  • Gedragstherapie bij gedragsproblemen in zorginstellingen

Gedragstherapie bij gedragsproblemen in zorginstellingen

Gedragstherapie is binnen de GGZ en eerstelijnspsychologenpraktijken de meest gebruikte therapievorm van dit moment. Dit is niet voor niets. Gedragstherapie is wetenschappelijk onderbouwd en succesvol in de praktijk. Ook bij de behandeling van gedragsproblemen in zorginstellingen blijkt de gedragstherapeutische aanpak effectief. Gedragstherapie is bijvoorbeeld goed toepasbaar bij ouderen, bij mensen met niet-aangeboren hersenletsel, bij mensen met een verstandelijke beperking, hun verzorgers en mantelzorgers.

Door deze vorm van therapie gaan zij anders denken, voelen en doen. Gedragstherapie is niet alleen toepasbaar in face to face contact met cliënten, maar wordt ook met succes toegepast bij cliënten waarbij geen therapeutische gesprekken mogelijk zijn, zoals mensen met een gevorderde dementie. Dit wordt bevestigd in de Handreiking Psychologische hulpverlening bij gedragsproblemen bij dementie, die in 2009 is uitgegeven door het NIP.

Door middel van deze cursus willen we de cursisten kennis laten maken met de gedragstherapeutische aanpak en hen stimuleren deze therapievorm toe te passen in zorginstellingen. Voorkennis van gedragstherapie wordt niet verondersteld.

Deze GERION cursus wordt in het voorjaar gegeven in Amsterdam en tevens in het najaar (i.s.m. GERION) aangeboden op locatie bij RINO Zuid.

Lees folder 

Datum

vrijdag 22 januari, 12 februari, 5 en 26 maart, 16 april 2021

Plaats GERION Amsterdam (onder voorbehoud)
Beschikbare plaatsen 16
Doelgroep Psychologen die werkzaam zijn in de verzorgings- en verpleeghuissector, de revalidatiesector, de GGZ en in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.
Kosten  € 1375,-

Aanmelden