logo

GERION biedt innovatief en inspirerend onderwijs aan universitair en HBO opgeleide professionals werkzaam in de ouderenzorg

Agenda

Persoonlijkheidsproblematiek bij ouderen in zorginstellingen

De diagnose persoonlijkheidsstoornis wordt niet snel gesteld als je eenmaal tot de geriatrische doelgroep behoort. En als er eerder in het leven al een diagnose persoonlijkheidsstoornis gesteld was dan is vaak erg onduidelijk wat deze betekent voor de problematiek in het hier en nu. Toch zien we allemaal in de praktijk dat de persoonlijkheid een belangrijke rol speelt bij de manier van omgaan met de specifieke geriatrische problemen: afhankelijk worden, isolement en institutionalisering.

Vanuit een theoretisch model – het biosociale leermodel van Theodore Millon – geven we in deze cursus uitleg over de persoonlijkheidsstructuur van mensen, het herkennen van deze structuur, de invloed ervan op de specifieke “levensopgaven” van de geriatrische patiënt en de wijze waarop u – en de verzorgenden en familie – eventueel probleemgedrag of intrapsychisch lijden op basis van die persoonlijkheidsstructuur het best kunt benaderen.
In de cursus wordt ook aandacht besteed aan de koppeling tussen het model van Millon en meer traditionele classificatiesystemen voor persoonlijkheidsproblematiek.

 Klik hier voor de folder

Datum vrijdag 4 oktober, 1 en 29 november 2019
Plaats GERION VUmc Amsterdam
Kosten € 875,- (inclusief literatuur, koffie/thee en lunch). De tweede persoon uit dezelfde organisatie ontvangt korting en betaalt € 675,-.
Doelgroep Psychologen en artsen die werkzaam zijn in de verpleeg- en verzorgingshuiszorg.
Accreditatie Verenso: 18 punten
FGzP: 12 punten

 

 Aanmelden

Contact


GERION
Tel 020-4448237
Email gerion@vumc.nl
Postadres
Postbus 7057
1007 MB Amsterdam
Bezoekadres
De Boelelaan 1109 (OZW gebouw 9A-03)
1081 HV Amsterdam

Route