logo

GERION biedt innovatief en inspirerend onderwijs aan universitair en HBO opgeleide professionals werkzaam in de ouderenzorg

Agenda

Webinar: Triage: “naar GRZ? Of moet het toch ELV zijn ?”

WAT IS EEN WEBINAR?

Een Webinar is een online interactieve lezing die u kunt volgen via de eigen computer, laptop of ipad waar dan ook. Om het Webinar te kunnen volgen moet u eerst een inschrijfformulier invullen waarna u een link naar het Webinar in uw email ontvangt. Tijdens het Webinar zelf kunt u vragen insturen. Enkele vragen zullen gedurende het Webinar beantwoord worden.  

Naar huis uit het ziekenhuis gaat niet of thuis gaat het mis: waar dan naar toe? Artsen en verpleegkundigen die adviseren over tijdelijke opname staan vaak onder druk door de urgentie en complexiteit van de situatie. Ook wordt geregeld een tekort aan plaatsen gevoeld, wat het advies beinvloedt. 

De triage-regels en verwijscriteria zijn gebaseerd op wettelijke grondslagen, de toelating en de vergoedingen. Ze bieden weinig ruimte. Ook de afspraken die zorginstellingen hebben gemaakt met ziekenhuizen in de regio spelen mee, net als de productie afspraken met de zorgverzekeraars. Soms heeft het CIZ een vertragende maar beslissende stem. Toch moet iedere oudere of kwetsbare patiënt zonder oponthoud en omwegen naar de best passende zorg worden verwezen. Welke zorg is dat en hoe triageert u?

In dit webinar wordt besproken hoe de triage-regels zijn en hoe deze kunnen worden toegepast op de situatie van de zorgvrager. Welke aspecten moeten aan bod komen in een triage-consult? Hoe kunt u samenwerken met andere betrokkenen vanuit de verschillende deskundigheden en echelons: de eerste lijn, het ziekenhuis en de (revalidatie)zorg-instelling. En welke verantwoordelijkheid heeft de zorgverzekeraar? 

U kunt uw eigen casuïstische vragen indienen tijdens de uitzending.

Datum dinsdag 6 november van 20.00 - 21.00 uur
Plaats via uw eigen computer, laptop of ipad
Accreditatie 1 punt is aangevraagd artsen en transferverpleegkundigen
Kosten € 40,-

 De eerste week van November ontvangt u van ons een een link, waarmee u deze avond kunt inloggen.

 Aanmelden is niet meer mogelijk!

Contact


GERION
Tel 020-4448237
Email gerion@vumc.nl
Postadres
Postbus 7057
1007 MB Amsterdam
Bezoekadres
De Boelelaan 1109 (OZW gebouw 9A-03)
1081 HV Amsterdam

Route