logo

GERION biedt innovatief en inspirerend onderwijs aan universitair en HBO opgeleide professionals werkzaam in de ouderenzorg

Agenda

Gedragstherapie bij gedragsproblemen in zorginstellingen

Gedragstherapie is binnen de GGz en eerstelijnspsychologenpraktijken de meest gebruikte therapievorm van dit moment. Dit is niet voor niets.
Gedragstherapie iswetenschappelijk onderbouwd en succesvol in de praktijk. Ook bij de behandeling van gedragsproblemen in zorginstellingen blijkt de gedragtherapeutische aanpak effectief. Gedragstherapie is bijvoorbeeld goed toepasbaar bij ouderen, bij mensen met niet-aangeboren hersenletsel, bij mensen met een verstandelijke beperking, hun verzorgers en mantelzorgers.

Door deze vorm van therapie gaan zij anders denken, voelen en doen. Gedragstherapie is niet alleen toepasbaar in face to face contact met cliënten, maar wordt ook met succes toegepast bij cliënten waarbij geen therapeutische gesprekken mogelijk zijn, zoals mensen met een gevorderde dementie. Dit wordt bevestigd in de Handreiking Psychologische hulpverlening bij gedragsproblemen bij dementie, die in 2009 is uitgegeven door het NIP. Door middel van deze cursus willen we de cursisten kennis laten maken met de gedragstherapeutische aanpak en hen stimuleren deze therapievorm toe te passen in zorginstellingen. Voorkennis van gedragstherapie wordt niet verondersteld.

Klik hier voor de folder

Datum en tijd

18 januari, 8 februari, 1 en 22 maart, 12 april 2019
9.30-16.30 uur

Plaats GERION VUmc Amsterdam
Kosten € 1375,-
Beschikbare plaatsen er zijn geen plaatsen meer beschikbaar
Doelgroep Psychologen die werkzaam zijn in de verzorgings- en verpleeghuissector, de revalidatiesector, de GGz en in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact


GERION
Tel 020-4448237
Email gerion@vumc.nl
Postadres
Postbus 7057
1007 MB Amsterdam
Bezoekadres
De Boelelaan 1109 (OZW gebouw 9A-03)
1081 HV Amsterdam

Route