GERION biedt innovatief en inspirerend onderwijs aan universitair en HBO opgeleide professionals werkzaam in de ouderenzorg  

Praktische informatie

Onderwijslocatie
De opleiding wordt verzorgd door GERION/Amsterdam UMC, locatie VUmc, OZW gebouw Boelelaan 1109 in Amsterdam.
Deze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer; station Amsterdam Zuid is op loopafstand.
Bekijk de routebeschrijving

Capaciteit van de opleiding
Een opleidingsgroep bestaat uit maximaal 16 deelnemers. Kandidaten worden geplaatst op volgorde van aanmelding.

Onderwijsdag
Vrijdag is de vaste onderwijsdag voor de opleiding. Het opleidingstraject start met een feestelijke driedaagse voor de piogs op 6, 7 en 8 januari 2021, waarbij praktijkopleiders en werkbegeleiders op 7 januari eveneens uitgenodigd worden.

Docenten
Onderwijsdagen worden intensief begeleid door twee docenten. Elke opleidingsgroep heeft twee vaste groepsdocenten, die tevens optreden als mentor voor groepsleden. Daarnaast worden gastdocenten ingezet voor specifieke onderwerpen.

Supervisie en mentorgroepen
Supervisie vormt een geïntegreerd onderdeel van het onderwijsprogramma. Daarnaast wordt op de onderwijsdagen begeleiding geboden aan het leerproces in vaste mentorgroepen.

Samenwerking opleidingsinstelling met praktijkopleiders en werkbegeleiders
Gedurende de opleiding wordt nauw samen gewerkt met opleiders en begeleiders uit de praktijk. Om deze samenwerking vorm te geven worden praktijkopleiders en werkbegeleiders in de startweek van de opleiding uitgenodigd. Ook tijdens de opleiding wordt regelmatig contact met hen gezocht.

Vrijstellingen
Vrijstelling van onderdelen van het cursorisch onderwijs als ook van een gedeelte van de praktijkopleiding kan verleend worden als de piog kan aantonen over betreffende competenties van de gz-psycholoog te beschikken. Dit wordt bekeken in de assessment procedure in het eerste deel van de opleiding. Zie daarvoor het Opleidingsplan.

Kosten van de opleiding
De opleidingskosten bedragen € 18.500 voor het cursorisch onderwijs.

Bij de opleidingskosten zijn inbegrepen:

  • het cursorisch onderwijs
  • begeleiding bij het leerproces in mentorgroepen
  • toegang tot de universiteitsbibliotheek van de VU
  • digitale leeromgeving
  • bijeenkomsten voor praktijkopleiders en werkbegeleiders

De kosten voor de supervisie worden bij de praktijkopleidingsinstelling in rekening gebracht. De supervisie wordt geregeld vanuit GERION.
Zie voor deze opzet het Opleidingsplan

Beschikbaarheidsbijdrage
Om voor een beschikbaarheidsbijdrage Instroom 2021 in aanmerking te kunnen komen is tijdige aanmelding van belang. Verder informatie is te vinden op:

https://www.nvgzp.nl/opleiding/opleiding-tot-gz-psycholoog/
https://www.nvgzp.nl/wp-content/uploads/2018/05/Gz-opleidingsplaatsen.pdf

Erkende praktijkopleidingsinstellingen: aanmelden opleidingsplaatsen zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval vóór 16 maart 2020.
Instellingen die nog geen erkenning hebben als praktijkopleidingsinstelling worden dringend verzocht zich zo spoedig mogelijk aan te melden, zodat het traject naar erkenning nog tijdig kan plaats vinden.

Meer informatie en overleg
Bel of mail naar: Saskia Teunisse, waarnemend hoofdopleider (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), of Henk Geertsema (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) hoofd nascholing, tel: 020-4448237