020 4448237

  GERION biedt innovatief en inspirerend onderwijs aan universitair en HBO opgeleide professionals werkzaam in de ouderenzorg  

Opleidersdag Amsterdam

Overzicht van het Programma

09.30-10.00 uur:           Ontvangst
10:00-10.15 uur:           Plenaire opening door Martin Smalbrugge
10.30-12.30 uur:           Workshop ‘De kracht van positieve feedback’
                                       Workshop ‘Perfectionistische aios’
                                       Intervisie
12.30-13.15 uur:           Lunch (in het restaurant)
13.15-14.00 uur:           Afstemming over het curriculum
14.00-17.00 uur:           Individuele gesprekken
14.30-15.30 uur:           Parallelprogramma ‘STARR-methode’

 

Inhoud Programma’s 

Workshop ‘De kracht van positieve feedback’

Feedback geven is een krachtig instrument in je rol als coach van de aios. Hoe geef je als coach feedback zodat je aios kan groeien? Wanneer geef je ongevraagd feedback en waarom? Wat verwacht je van een aios als je feedback geeft? Verder gaan we specifiek in op de kracht van positieve feedback.

Workshop ‘Perfectionistische aios’

De lat nog iets hoger leggen, alles nog een keer goed nakijken, de puntjes op de i zetten… Een zekere mate van perfectionisme draagt bij aan goede prestaties. Maar: te veel perfectionisme kan de professionele ontwikkeling van aios in de weg staan. In deze workshop gaan we in op de volgende vragen: Wat is perfectionisme en hoe onderscheidt het zich van faalangst? Op welke signalen moet u letten? Welke methodieken kunt u inzetten bij een perfectionistische aios? (Deze workshop is een herhaling van vorig jaar.)

Voorbereidingsopdracht: lees Hoofdstuk 8: De perfectionistische aios uit ‘Het coachboek voor opleiders’.

Intervisie

Er zijn legio dilemma’s te noemen waar u als opleider tegen aan kunt lopen bij de begeleiding van de aios. Tijdens de bijeenkomst gaat u aan de slag met eigen casuïstiek om zo tot inzichten, adviezen en oplossingen te komen.

Parallelprogramma ‘STARR-methode’

Tijdens de vorige opleidersdag kwam het onderwerp de STARR-methode aan bod. Deze methodiek wordt toegepast bij de selectiegesprekken en is ook heel geschikt om toe te passen in het leergesprek. Uit de evaluatie van de vorige opleidersdag kwam naar voren dat er meer behoefte is om te oefenen met deze methodiek. Daarom zal tijdens deze parallelsessie het oefenen met de STARR-methode centraal staan. Ter voorbereiding op deze parallelsessie wordt de powerpoint van de vorige opleidersdag en informatie omtrent deze methode toegestuurd.

Aanmelden

U kunt zich tot 4 december aanmelden met uw voorkeur voor een van de keuzeprogramma’s via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..