logo

GERION biedt innovatief en inspirerend onderwijs aan universitair en HBO opgeleide professionals werkzaam in de ouderenzorg

GERION leidt basisartsen op tot competente specialisten ouderengeneeskunde.

De opleiding tot specialist ouderengeneeskunde in hoofdlijnen
In het werk van een specialist ouderengeneeskunde zijn verschillende activiteiten met elkaar verweven. Een medische handeling is nooit alleen maar technisch. De communicatie met de patiënt of samenwerking met een collega horen bijvoorbeeld ook bij het werk van de specialist.

De opleiding is zo vormgegeven dat de opleidingstijd optimaal wordt benut om dit te leren. Vanzelfsprekend staat de competentie medisch handelen, en daarmee de praktijk, centraal in de opleiding. Daarnaast zijn de volgende competenties onderscheiden: communicatie; samenwerking; kennis en wetenschap; maatschappelijk handelen; organisatie; professionaliteit.
Uitgebreide informatie over inhoud van de opleiding bij GERION is te downloaden via deze link

Voor wie
Voor de basisarts die de universitaire opleiding Geneeskunde heeft afgerond.

Praktische informatie

  • Duur van de opleiding is drie jaar. Deeltijd is mogelijk. Op grond van eerdere opleidingen of werkervaring kan vrijstelling aangevraagd worden.
  • Start van de opleiding: jaarlijks in september en in maart.
  • De opleiding bestaat uit 4 dagen praktijk en 1 dag cursorisch onderwijs. De praktijkopleiding vindt plaats in verpleeghuis, GGZ-instelling (ambulant), ziekenhuis en keuzestageplaats (huisarts, hospice, onderzoeksafdeling, e.d.).
  • Het cursorisch onderwijs wordt gegeven in Amsterdam en op de dependance in Groningen.
  • Werkgever tijdens de opleiding is de SBOH.

Solliciteren voor de opleiding
Solliciteren kan via de website van de samenwerkende opleidingen tot specialist ouderengeneeskunde SOON.

Dagje meelopen
Het is mogelijk om een dag mee te lopen met een ervaren specialist ouderengeneeskunde om er achter te komen hoe een gemiddelde dag van een specialist ouderengeneeskunde er uitziet. Aanmelden hiervoor kan via SOON.

Combinatie van opleiding en wetenschappelijk onderzoek
Voor aios (arts in opleiding tot specialist) met belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek, bestaat de mogelijkheid de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde te combineren met een promotie-onderzoek. Neemt u voor meer informatie hierover contact op met het hoofd van de opleiding specialisme ouderengeneeskunde dr. M(artin) Smalbrugge, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact


GERION
Tel 020-4448237
Email gerion@vumc.nl
Postadres
Postbus 7057
1007 MB Amsterdam
Bezoekadres
De Boelelaan 1109 (OZW gebouw 9A-03)
1081 HV Amsterdam

Route