logo

GERION biedt innovatief en inspirerend onderwijs aan universitair en HBO opgeleide professionals werkzaam in de ouderenzorg

Als opleider in het verpleeghuis of stageopleider in bijvoorbeeld de ambulante zorg, ziekenhuis of revalidatie, begeleidt u een aios op de praktijkplek. De competentieverwerving van de aios vindt hier voor het grootste deel plaats. De (stage)opleiders zijn dan ook cruciaal in de opleiding van de aios.

Scholing voor (stage)opleiders vanuit GERION

Opleidersdagen
GERION organiseert 5 keer per jaar een opleidersdag. Op deze dagen vindt afstemming tussen groepsdocenten/mentor en de (stage)opleider plaats. Tevens wordt er die dag scholing aangeboden, die aansluit bij de scholing van de landelijke kaderopleiding voor opleiders. Wanneer u op het moment van een opleidersdag een aios begeleidt, dan ontvangt u vanzelf een uitnodiging om deze dag bij te wonen. De opleidersdag is geaccrediteerd als nascholingsactiviteit.

De opleidersdagen zijn voor het studiejaar 2018-2019 gepland op de volgende data.

Scholing voor opleiders vanuit SOON

KaderOpleiding Opleiden (KOO)
In SOON-verband is een landelijke Kaderopleiding opleiden voor opleiders (KOO) ontwikkeld, die voor alle opleiders verplicht is en leidt tot certificering als opleider.
Opleiders van nu moeten in staat zijn te coachen, reflecteren, feedback geven en ontvangen, toetsen en beoordelen, organiseren en samenwerken. En ze moeten blijk geven van inzicht in hun eigen leerproces en leerdoelen. Kortom: aan opleiders worden hoge eisen gesteld, zij bepalen de kwaliteit van de opleiding. Die eisen ziet u terug in de Kaderopleiding opleiden.

De KOO biedt opleiders in het specialisme ouderengeneeskunde technieken en strategie├źn waarmee ze aios goed en effectief op kunnen leiden.
De scholing van de opleiders in de kaderopleiding voor opleiders is competentiegericht van opzet, net als het onderwijs voor aios. Opleiders raken hierdoor vertrouwd met de specifieke kenmerken en middelen van het competentiegericht onderwijs. Het competentieprofiel van de opleider is het fundament voor de kaderopleiding opleiden. U kunt dit terugvinden op de website van de KNMG.

Ook de KOO wordt geaccrediteerd als nascholingsactiviteit. Meer informatie kunt u terugvinden op de website van SOON.

Wilt u (stage)opleider worden bij GERION, neemt u dan contact op met GERION via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact


GERION
Tel 020-4448237
Email gerion@vumc.nl
Postadres
Postbus 7057
1007 MB Amsterdam
Bezoekadres
De Boelelaan 1109 (OZW gebouw 9A-03)
1081 HV Amsterdam

Route