logo

GERION biedt innovatief en inspirerend onderwijs aan universitair en HBO opgeleide professionals werkzaam in de ouderenzorg

In september 2020 gaat in Amsterdam de volgende groep van de Profielopleiding Ouderenpsycholoog van start. Deze opleiding biedt gezondheidszorgpsychologen en psychologen met een vergelijkbaar competentieniveau een gericht opleidingstraject om hun expertise op het gebied van ouderen verder te ontwikkelen en te actualiseren. De opleiding is verspreid over 1,5 jaar om de studiebelasting op een zodanig niveau te houden dat de opleiding ook in combinatie met andere taken met plezier kan worden volbracht. Het cursorisch deel bestaat uit twee dagen onderwijs per maand op aangesloten dagen (vrijdag en zaterdag). 

Artikel over de profielopleiding in het tijdschrift de Gz-psycholoog.

Het tijdschrift Denkbeeld besteedde aandacht aan de opleidingsgroep van 2015 in de rubriek team in beeld.

De opleiding is bedoeld voor

  • psychologen die de opleiding Gz-psycholoog hebben gevolgd en hun deskundigheid verder willen toespitsen op ouderen;
  • psychologen die reeds lange tijd werkzaam zijn in de ouderenzorg als Gz-psycholoog en hun deskundigheid willen actualiseren en verdiepen;
  • psychologen die geen gelegenheid hebben gehad om de opleiding tot Gz-psycholoog te volgen, inmiddels wel functioneren op het niveau van Gz-psycholoog en zich van daaruit verder willen ontwikkelen;
  • psychologen die behoefte hebben aan een stevige basis voor hun taak als praktijkopleider, werkbegeleider of supervisor in de ouderenzorg;
  • GZ- of klinisch (neuro)psychologen met de nodige ervaring in een andere setting in de gezondheidszorg die de overstap maken naar de ouderenzorg.

De opleiding is in overleg met de NIP-sectie Ouderenpsychologie ontwikkeld vanuit samenwerking tussen GERION, het opleidingsinstituut voor professionals in de ouderenzorg en de Stichting Postacademische Beroepsopleidingen GGZ Amsterdam/ RINO Amsterdam. 

Relevant voor klinisch (neuro)psychologen: de opleiding is geaccrediteerd in het kader van de Herregistratieregeling klinisch (neuro)psycholoog BIG, en levert 185 punten op.

Informatie en aanmelding via RINO
Klik hier voor het Opleidingsplan 2019-2020
Lees hier de ervaringen van deelnemers.

Organisatie: RINO Amsterdam en GERION VUmc
Hoofdopleiders: Marja Vink en Saskia Teunisse
Contact: Marjan van Rhoon, coördinatie RINO Amsterdam: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


De opleidingskosten bedragen € 8.250,- per deelnemer. Dit bedrag is in termijnen te betalen. 

Bij de opleidingskosten zijn inbegrepen:

  • het cursorisch onderwijs
  • supervisie
  • en toegang tot de universiteitsbibliotheek van de VU. Eventueel aan te schaffen boeken komen voor eigen rekening.

Voor inhoudelijke toelichting kunt u per mail of telefonisch contact opnemen met de hoofdopleider van de Profielopleiding Ouderenpsycholoog Marja Vink, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-22210768.

Contact


GERION
Tel 020-4448237
Email gerion@vumc.nl
Postadres
Postbus 7057
1007 MB Amsterdam
Bezoekadres
De Boelelaan 1109 (OZW gebouw 9A-03)
1081 HV Amsterdam

Route