Adres

De Boelelaan 1109, Amsterdam

Telefoon

Gedragstherapie bij gedragsproblemen in zorginstellingen

Over de cursus

Deze module is een samenwerkingsverband tussen GERION & RINO Zuid.

Gedragstherapie is binnen de GGZ en eerstelijnspsychologenpraktijken de meest gebruikte therapievorm van dit moment. Dit is niet voor niets. Gedragstherapie is wetenschappelijk onderbouwd en succesvol in de praktijk. Ook bij de behandeling van gedragsproblemen in zorginstellingen blijkt de gedragstherapeutische aanpak effectief. Gedragstherapie is bijvoorbeeld goed toepasbaar bij ouderen, bij mensen met niet-aangeboren hersenletsel, bij mensen met een verstandelijke beperking, hun verzorgers en mantelzorgers.

Door middel van deze cursus willen we de cursisten kennis laten maken met de gedragstherapeutische aanpak en hen stimuleren deze therapievorm toe te passen in zorginstellingen. Voorkennis van gedragstherapie wordt niet verondersteld.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor psychologen die werkzaam zijn in de verzorgings- en verpleeghuissector, de revalidatiesector, de GGZ en in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Praktische informatie

Vrijdagen 22 september, 13 oktober en 10 november 2023

Zalencentrum Nieuw Salem, De Lei 86, Driebergen-Rijsenburg

Claudia Disselhorst & Corgé Borghouts

Maximaal 16 plaatsen

€1450,00 (inclusief cursusboek, koffie/thee en lunch)

Geen accreditatie

Aanmelden voor de cursus

Aanmelden voor de cursus is mogelijk. Onze collega Karin vertelt je graag meer.

Andere cursussen

Over Gerion

GERION biedt innovatief en inspirerend onderwijs aan universitair en HBO opgeleide professionals werkzaam in de ouderenzorg.

Ons doel is professionals op te leiden die proactieve, probleemgeoriënteerde en persoonsgerichte zorg bieden aan kwetsbare ouderen met multimorbiditeit en functiebeperkingen. 

Meer informatie over deze cursus?

Vraag een brochure op

Ons secretariaat stuurt je graag vrijblijvend een brochure met inhoudelijke informatie.