Adres

De Boelelaan 1109, Amsterdam

Telefoon

Gedragstherapie bij gedragsproblemen in zorginstellingen

Over de cursus

Gedragstherapie is binnen de GGz en eerstelijnspsychologenpraktijken de meest gebruikte therapievorm van dit moment. Dit is niet voor niets.

Gedragstherapie is wetenschappelijk onderbouwd en succesvol in de praktijk. Ook bij de behandeling van gedragsproblemen in zorginstellingen blijkt de gedragtherapeutische aanpak effectief. Gedragstherapie is bijvoorbeeld goed toepasbaar bij ouderen, bij mensen met niet-aangeboren hersenletsel, bij mensen met een verstandelijke beperking, hun verzorgers en mantelzorgers. Door deze vorm van therapie gaan zij anders denken, voelen en doen.

Door middel van deze cursus willen we de cursisten kennis laten maken met de gedragstherapeutische aanpak en hen stimuleren deze therapievorm toe te passen in zorginstellingen. Voorkennis van gedragstherapie wordt niet verondersteld.

Doelgroep

Psychologen die werkzaam zijn in de verzorgings- en verpleeghuissector, de revalidatiesector, de GGz en in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Praktische informatie

Voorjaar 2025

Nog niet bekend

Corgé Borghouts & Claudia Disselhorst

Maximaal 16 deelnemers

Vroegboekkorting €1450,-, daarna €1575,-
(inclusief cursusboek, koffie/thee en lunch)
Cursussen van GERION zijn vrijgesteld van BTW

Aanmelden voor de cursus

Aanmelden voor de cursus is nog niet mogelijk. Onze collega Karin vertelt je graag meer.

Andere cursussen

Over Gerion

GERION biedt innovatief en inspirerend onderwijs aan universitair en HBO opgeleide professionals werkzaam in de ouderenzorg.

Ons doel is professionals op te leiden die proactieve, probleemgeoriënteerde en persoonsgerichte zorg bieden aan kwetsbare ouderen met multimorbiditeit en functiebeperkingen. 

Meer informatie over deze cursus?

Vraag een brochure op

Ons secretariaat stuurt je graag vrijblijvend een brochure met inhoudelijke informatie.