Adres

De Boelelaan 1109, Amsterdam

Telefoon

Over de cursus

Probleemgedrag bij dementie komt veel voor in zorginstellingen. Het gedrag is belastend voor zowel de persoon met dementie als de mensen in de omgeving. Het is bij probleemgedrag belangrijk om methodisch te werken en zo de oorzaak van het gedrag op te sporen en te behandelen. GRIP is een wetenschappelijk bewezen effectieve methode om probleemgedrag aan te pakken en het gebruik van psychofarmaca te verminderen.

Bij deze train-de-trainer cursus wordt je opgeleid tot lokale GRIP coördinator. Je leert bij de train-de-trainer cursus hoe u in uw eigen instelling het zorgprogramma kan implementeren. Tijdens de cursus bespreken we uiteraard de inhoud van het zorgprogramma, maar ook het organiseren van trainingen voor uw team en het motiveren van collega’s komt aan bod. Na het volgen van de cursus kun je direct aan de slag met de implementatie van GRIP.

Doelgroep

Per deelnemende instelling/locatie vragen we 3 lokale coördinatoren naar de train-de-trainer cursus te komen. Één van die drie lokale coördinatoren dient een psycholoog te zijn. Voor de andere twee coördinatoren kun je bijvoorbeeld denken aan een manager (bijv. teamleider, kwaliteitsfunctionaris) en een zorgmedewerker (bijv. EVV-er, geriatrisch verpleegkundige).

Praktische informatie

De cursus bestaat uit twee dagdelen. Let op: deze training vergt voorbereidingstijd, naar verwachting 2 uur voor de 1e bijeenkomst en 4 uur voor de 2de bijeenkomst.

GRIP op probleemgedrag bieden wij ook incompany aan! Heeft u belangstelling? Vraag meer informatie aan.

Najaar 2024 of voorjaar 2025

GERION, OZW gebouw, De Boelelaan 1109, 1081 HV Amsterdam
F.J.M. (Franka) Meiland

Max 5 teams (3-5 personen per team)

Per team (3 personen): €1290,- (extra persoon €270,-). 

Cursussen van GERION zijn vrijgesteld van BTW.

Er kan geen accreditatie worden behaald voor deze cursus. 

Aanmelden voor de cursus

Aanmelden voor de cursus is niet mogelijk. Onze collega Ineke vertelt je graag meer.

Andere cursussen

Over Gerion

GERION biedt innovatief en inspirerend onderwijs aan universitair en HBO opgeleide professionals werkzaam in de ouderenzorg.

Ons doel is professionals op te leiden die proactieve, probleemgeoriënteerde en persoonsgerichte zorg bieden aan kwetsbare ouderen met multimorbiditeit en functiebeperkingen. 

Meer informatie over deze cursus?

Vraag een brochure op

Ons secretariaat stuurt je graag vrijblijvend een brochure met inhoudelijke informatie.

Ontvang meer informatie