Adres

De Boelelaan 1109, Amsterdam

Telefoon

Oplossingsgerichte therapie met ouderen (met cognitieve problemen)

Over de cursus

Behandelen van ouderen met psychische klachten is een uitdaging. Vooral wanneer er sprake is van cognitieve problemen blijken de meer probleemgerichte behandelingen (zoals CGT) niet altijd meer inzetbaar te zijn.

Daarnaast is het belangrijk om bij kwetsbare ouderen niet alleen de aandacht te richten op wat een probleem is of wat niet meer gaat maar breder te kijken naar welbevinden. Oplossingsgerichte therapie is een behandelvorm waarin je met je cliënten exploreert wat welbevinden voor hen betekent en hoe zij vooral hun krachtenkant leren in te zetten om welbevinden dichterbij te brengen.

Oplossingsgerichte therapie blijkt een waardevolle toepassing te zijn in de behandeling met ouderen. Omdat er veel aandacht is voor het opbouwen van een effectieve samenwerkingsrelatie en het stellen van de juiste vragen geeft deze cursus tevens een belangrijke behandelbasis voor psychologen in de ouderenzorg. 

In de cursus leer je hoe je vanuit een oplossingsgerichte mindset een protocollaire oplossingsgerichte behandeling kunt uitvoeren en er is bovendien veel aandacht voor oefenen, modelling  en praktijkvoorbeelden.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor psychologen die werkzaam zijn in de hulpverlening met ouderen (met cognitieve stoornissen).

Praktische informatie

13 september, 27 september, 11 oktober, 13 december 2024 van 9.30 – 16.30 uur

GERION, OZW gebouw, De Boelelaan 1109, 1081 HV Amsterdam
Marion Klaver

De groep zit vol!

Bij aanmelding vóór 15 juli 2024 €990,- en na 15 juli 2024 €1050,-
(inclusief koffie/thee/lunch en literatuur).

Cursussen van GERION zijn vrijgesteld van BTW.

Er kan geen accreditatie behaald worden met deze cursus. 

Aanmelden voor de cursus

De groep zit vol en aanmelden voor deze cursus is niet meer mogelijk. Wil je op de wachtlijst geplaatst worden? Onze collega Ineke vertelt je graag meer.

Andere cursussen

Over Gerion

GERION biedt innovatief en inspirerend onderwijs aan universitair en HBO opgeleide professionals werkzaam in de ouderenzorg.

Ons doel is professionals op te leiden die proactieve, probleemgeoriënteerde en persoonsgerichte zorg bieden aan kwetsbare ouderen met multimorbiditeit en functiebeperkingen. 

Meer informatie over deze cursus?

Vraag een brochure op

Ons secretariaat stuurt je graag vrijblijvend een brochure met inhoudelijke informatie.

Ontvang meer informatie