Adres

De Boelelaan 1109, Amsterdam

Telefoon

Psychogeriatrie 5-daagse: thema dementie

Over de cursus

Zorg en behandeling voor mensen met dementie is een belangrijk onderdeel in de ouderengeneeskunde. Een onderdeel dat ook steeds in beweging blijft. De kennis omtrent ziektebeelden, hun beloop en hun oorzaken, de diagnostiek en de behandelmogelijkheden blijven zich uitbreiden. Zowel intramuraal als extramuraal is kennis van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de verschillende vormen van dementie nodig voor een goed diagnostisch proces, ziekte- en zorgprognostiek en het vormgeven van een passend behandel- en begeleidingsplan. Daarbij is in het werkveld sprake van een toenemende taakherschikking, waarbij ook verpleegkundig specialisten en physician assistents in toenemende mate als regiebehandelaar optreden.

Deze vijfdaagse besteedt aandacht aan de meest voorkomende vormen van dementie, de diagnostische criteria, het beloop en de aandachtspunten voor behandeling en begeleiding daarin multidisciplinair en in de keten.

Doelgroep

De cursus richt zich op specialisten ouderengeneeskunde, basisartsen, verpleegkundig specialisten, physician assistants en huisartsen die werkzaam zijn in het veld van de psychogeriatrie.

Praktische informatie

 26 maart, 16 april, 14 mei, 28 mei en 18 juni 2024 van 09.30 – 16.30 uur

Volksuniversiteit Utrecht, Nieuwegracht 41, 3512 LE Utrecht

Jos van Berkel

Maximaal 16

Vroegboekkorting €1425,00 tot 1 februari, daarna €1500,-.
(De kosten zijn inclusief cursusmateriaal, koffie/thee en lunch)

Verenso, NAPA en VS: 30 punten

Aanmelden voor de cursus

Aanmelden voor de cursus is niet meer mogelijk!
Onze collega Karin vertelt je er graag meer over. 

Andere cursussen

Over Gerion

GERION biedt innovatief en inspirerend onderwijs aan universitair en HBO opgeleide professionals werkzaam in de ouderenzorg.

Ons doel is professionals op te leiden die proactieve, probleemgeoriënteerde en persoonsgerichte zorg bieden aan kwetsbare ouderen met multimorbiditeit en functiebeperkingen. 

Meer informatie over deze cursus?

Vraag een brochure op

Ons secretariaat stuurt je graag vrijblijvend een brochure met inhoudelijke informatie.

Ontvang meer informatie