Adres

De Boelelaan 1109, Amsterdam

Telefoon

Cognitieve screening bij ouderen met een migratieachtergrond

Over de cursus

Steeds meer zorgverleners in de ouderenzorg krijgen te maken met ouderen met een migratieachtergrond door de ‘gekleurde vergrijzing’. Cognitieve diagnostiek bij ouderen met een migratieachtergrond is vaak uitdagend, vanwege drempels op het gebied van taal, opleiding (analfabetisme) en cultuur.

Op deze middag staat centraal op welke wijze cognitieve screening bij ouderen met een migratieachtergrond het beste vormgegeven kan worden. Er is aandacht voor cultuursensitieve wijze aanbieden van (geheugenpoli)zorg, waarbij zowel aanmelding, diagnostiek en nazorg rondom het bezoek aan bod komt. Je leert welke screeningstests en vragenlijsten passend zijn en op welke wijze deze betrouwbaar af te nemen en te interpreteren zijn.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor psychologen, artsen en casemanagers/dementie verpleegkundigen, die samen vanuit een multidisciplinair team zorg verlenen aan ouderen. Om te stimuleren dat samenwerkende professionals uit eenzelfde organisatie samen deelnemen, wordt korting verleend.

Praktische informatie

Vrijdag 7 maart 2025 van 13.00-17.00 uur

GERION, OZW gebouw, De Boelelaan 1109, 1081 HV Amsterdam
Jos van Campen, Miriam Goudsmit & Saskia Teunisse

Aanmelding vóór 15 januari 2025 € 200,- daarna € 225,- (inclusief thee/koffie en literatuur)

Cursussen van GERION zijn vrijgesteld van BTW.

Accreditatie aangevraagd bij Verenso, FGzPt en V&VN

Aanmelden voor de cursus

Aanmelden voor deze cursus is mogelijk. Onze collega Ineke vertelt je graag meer.

Andere cursussen

Over Gerion

GERION biedt innovatief en inspirerend onderwijs aan universitair en HBO opgeleide professionals werkzaam in de ouderenzorg.

Ons doel is professionals op te leiden die proactieve, probleemgeoriënteerde en persoonsgerichte zorg bieden aan kwetsbare ouderen met multimorbiditeit en functiebeperkingen. 

Meer informatie over deze cursus?

Vraag een brochure op

Ons secretariaat stuurt je graag vrijblijvend een brochure met inhoudelijke informatie.

Ontvang meer informatie