Adres

De Boelelaan 1109, Amsterdam

Telefoon

In gesprek met ouderen over doodsverlangens

Over de cursus

In de zorg naar ouderen speelt het levenseinde een belangrijke rol. Het levenseinde kan zich natuurlijk aandienen, het kan gepaard gaan met angst of met verlangens naar de dood. Verlangens naar de dood worden vaak in verband gebracht met een vraag om euthanasie, suïcide of het stoppen met eten en drinken. In deze scholing zal de aandacht vooral uitgaan naar het fenomeen doodsverlangens en zal de aandacht niet specifiek gericht zijn op de manier waarop de dood eventueel gerealiseerd zal worden. De cursist leert 5 verschillende gespreksperspectieven kennen van waaruit geïnteracteerd kan worden met een ouderen met doodsverlangens en maakt kennis met de kenmerken ambivalentie en entrapment. Er wordt stilgestaan bij de rol van de SO bij doodsverlangens en de samenwerking met andere disciplines.

Doelgroep

Specialisten ouderengeneeskunde

Praktische informatie

vrijdag 17 januari 2025 van 9.30 – 16.30 uur

GERION, De Boelelaan 1109 te Amsterdam

Marion Klaver

Maximaal 16 deelnemers.

€300,- (inclusief koffie/thee/lunch)

Verenso 6 punten

Aanmelden voor de cursus

Aanmelden is nog niet mogelijk. Onze collega Ineke vertelt je graag meer

Andere cursussen

Over Gerion

GERION biedt innovatief en inspirerend onderwijs aan universitair en HBO opgeleide professionals werkzaam in de ouderenzorg.

Ons doel is professionals op te leiden die proactieve, probleemgeoriënteerde en persoonsgerichte zorg bieden aan kwetsbare ouderen met multimorbiditeit en functiebeperkingen. 

Meer informatie over deze cursus?

Vraag een brochure op

Ons secretariaat stuurt je graag vrijblijvend een brochure met inhoudelijke informatie.

Ontvang meer informatie