Adres

De Boelelaan 1109, Amsterdam

Telefoon

EMDR bij ouderen: 2 daagse cursus

Over de cursus

De praktijk leert dat EMDR ook bij ouderen over het algemeen goed toepasbaar en effectief is. Adequate behandeling stelt echter speciale eisen aan de behandelaar bij het herkennen van een hulpvraag, diagnostiek en behandeling. Ook is het van belang om aansluiting te vinden, vertrouwen op te bouwen en de werkwijze af te stemmen op de mogelijkheden van de cliënt.

Deze workshop concentreert zich op de toepassing van EMDR bij ouderen die thuis of in een zorginstelling wonen, en die verhoogd kwetsbaar zijn door een zeer hoge leeftijd, cognitieve stoornissen, beperkingen op lichamelijk gebied of psychiatrische comorbiditeit.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor psychologen die hun therapeutische vaardigheden vaker en effectiever willen inzetten bij ouderen met traumagerelateerde problematiek, en die minimaal een door de Vereniging EMDR Nederland (VEN) erkende basistraining EMDR hebben gevolgd.

Praktische informatie

Woensdag 28 februari en 10 april 2024 van 9:30 tot 16:30 uur

Zalencentrum Nieuw Salem, De Lei 86, 3971 CA Driebergen-Rijsenburg
Marja Vink & Wietske Soeteman

16 plaatsen.

€ 595,- (inclusief, koffie/thee, lunch en literatuur).

Cursussen van GERION zijn vrijgesteld van BTW.

FGzPt 11 punten, NIP 12 punten, NVO Orthopedagoog-Generalist 12 punten, VEN 12 punten

Aanmelden voor de cursus

Deze groep zit vol.

Andere cursussen

Over Gerion

GERION biedt innovatief en inspirerend onderwijs aan universitair en HBO opgeleide professionals werkzaam in de ouderenzorg.

Ons doel is professionals op te leiden die proactieve, probleemgeoriënteerde en persoonsgerichte zorg bieden aan kwetsbare ouderen met multimorbiditeit en functiebeperkingen. 

Meer informatie over deze cursus?

Vraag een brochure op

Ons secretariaat stuurt je graag vrijblijvend een brochure met inhoudelijke informatie.

Ontvang meer informatie